Thursday 24 January 2013

Nail Trend: Iarnă - Primăvară 2013


Culori

Nuanţe închise. Negrul nu este numai pentru persoanele gotice. Culorile închise se poartă şi iarna, dar cel mai în vogă vor fi în această primăvară.
Nuanţele deschise şi reci vor fi şi ele la modă anul acesta, mai ales primăvara.
Două nuanţe de verde. Anul acesta se poartă mult verde, atât în materie de haine, cât şi în materie de unghiuţe. Două sunt nuanţele care au prins lipici la public:
-          Verde smarald;
-          Mentă;
 Tehnici


                Nicidată nu se demodează, dar anul acesta se poartă manichiura franţuzească mai „deosebită”. De la trandiţionalul french se trece la cel vertical, diagonal sau cel de tipul moon half/ french întors.

                Tot „pe trend”  sunt şi oja magnetică şi cea crăpăcioasă/ crackle pentru simplul fapt că pot crea modele spectaculoase într-un mod foarte uşor.

                Unghiile decorate cu model de tip ombre/  gradient/ degrade (tehnica buretelui) sunt bine văzute şi în 2013. Este o tehnică foarte la îndemână, uşor de realizat şi cu un efect surprinzător.

                Ceva ce mi se pare mai ciudat, este trendul „Oops, mi-am stricat manichiura”. Înţeleg că există doamne şi domnişoare care nu au chef sau, pur şi simplu, nu le place să-şi facă manichiura sau să dea fuga la salon, ori de câte ori li se strică, dar nu cred că ar trebui să facem o modă din asta. E ciudat ca, în loc să-ţi pictezi unghiile ca să acoperi orice loc în care oja a sărit, s-a crăpat sau ceva de genul ăsta, acum se presupune că ar trebui să te chinui să faci manichiura să arate rău. Pentru mine nu prea are sens.  Urât. Next!

                Două culori pe unghii. E drăguţă ideea de a avea unghia împărţită în două culori. E ca şi cum ai avea două manichiuri, depinde din ce parte priveşti. E şi simplă, deci, perfectă pentru fetele care nu au prea mult timp la dispoziţie.

                Vampire chick. Trebuie să recunosc că asta îmi place. Întotdeauna am fost atrasă de chestiile astea supranaturale, vampiri, colţi, sânge, aşa că trendul ăsta o să fie unul dintre cele pe care le voi urma!


                Tribalul este la mare căutare. Face furori printre iubitoarele de oje. Pe mine, însă, nu m-a prins acest efect. Nu ştiu dacă o să-mi placă vreodată, dar momentan nu simt niciun fel de atracţie între noi.

                Manichiurile de catifea/ velvet şi caviar nu se lasă mai prejos şi se ţin tare şi în acest an.


                Ce păreri aveţi despre moda unghiuţelor din iarna/primăvara lui 2013? Vă place, aţi purta aşa ceva?
 post signature

7 comments:

  1. In afara de "manichiura stricata", imi plac toate. Cele tribale sunt tare migaloase. Preferata mea este verde smarald :x

    ReplyDelete
  2. Imi plac toate in afara de "manichiura stricata" si cel tribal nu prea se potriveste stilului emu

    http://o-fata-simpla.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  3. Imi place foarte mult gradientul. Tribal inca nu am incercat...sambata aceasta sper sa reusesc o manichura cat de cat acceptabaila pt a fi postata pe blog.

    ReplyDelete
  4. Cam ciudata treaba cu manichiura stricata, daca si asta mai e manichiura...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu zic la fel... E ca hainele alea deja rupte/ murdare.

      Delete
  5. Cred ca "trend-ul" cu manichiura stricata e pentru cele lenese, sub nici o forma si in nici o circumstanta oja sarita, cuticule manjite sau lacul smudge-uit nu ar putea fi acceptabile dupa parerea mea, e o aberatie nu o stiut ce sa mai produca nou si o zis hai sa fim avangardisti cica :))

    ReplyDelete

Leave a comment. It makes me happy :)